Veelgestelde Vragen

Het eerste SingleShift event voor de leeftijdscategorie 43-55 jaar vindt plaats op zaterdag 11 november 2017.

Het eerste SingleShift event voor de leeftijdscategorie 32-45 jaar vindt plaats op zaterdag 18 november 2017.

Voor de beide events zijn we te gast in het prachtige kasteeldomein van Leeuwergem. Bewoond door Baron en Barones Baudouin della Faille d’Huysse. Informatie over de locatie en de bereikbaarheid daarvan vind je hier.

Elk SingleShift event start om 14u STIPT en om 02u sluiten we de deuren.

Schrijf je in op de SingleShift nieuwsbrief of stuur je vraag via ons contactformulier om op de hoogte gehouden te worden van de volgende SingleShift events.

SingleShift organiseert afwisselend (of naargelang wachtlijst) haar event voor leeftijdscategorie van 32 tot 45 jaar en van 43 tot 55 jaar. Hier vind je een actueel overzicht van de eerstvolgende eventdata. Zet het alvast in je agenda en koop je ticket. Het wordt geweldig!

Bij de matchingprocedure houden wij zoveel mogelijk rekening met je voorkeursregio.

Wij zijn gewoontedieren en houden niet van te veel verandering. Verhuizen is er zo eentje. Uit onderzoek blijkt dat de nabijheid van familie en vrienden, van je werkomgeving en co-ouderschap factoren zijn die doorwegen in een partnerkeuze en diens locatie.

Er zouden echter weinig relaties een kans hebben mocht iedereen zich daarin onverzettelijk opstellen. Probeer je niet alleen hierop te fixeren, treed uit je comfortzone en stel je open voor de goede kansen die zich aanbieden.

Het spreekt voor zich dat wij niet in jouw plaats een partner kiezen. Wij pretenderen dit ook niet.

Tijdens de matchingprocedure proberen wij wel een zo goed mogelijk zicht te krijgen op je verwachtingen, voorkeuren en dealbrekers. Wij brengen je dan in contact met singles die hieraan beantwoorden.

Matchmaking is echter geen exacte wetenschap. Naast een aantal objectieve criteria (leeftijd, opleidingsniveau, regio, burgerlijke staat) die mogelijk 100% matchen, zijn er ook nog de subjectieve elementen zoals uiterlijk, mentaliteit, persoonlijkheid, als ook de wederzijdse ‘chemistry’ die deel uitmaken van je beslissing om elkaar opnieuw te ontmoeten.

Uiteraard kunnen we dat totaalplaatje moeilijk inschatten. En gelukkig maar dat we niet kunnen voorspellen op wie je uiteindelijk verliefd wordt!

We geloven allemaal graag dat de echte romantische liefde als bij toeval tot stand komt. Uitgebreid recent onderzoek heeft aangetoond dat niets minder waar is.

Maar liefst 68% van de koppels leren elkaar kennen via een vriend, worden aan elkaar voorgesteld in een werksituatie of zaten gewoon naast elkaar op de schoolbank. Ons netwerk bepaalt met andere woorden voor een groot stuk onze partnerkeuze.

En dat is uiteindelijk wat wij bij SingleShift ook doen: wij zijn die vriend die je in contact brengt met een leuke single.

De meeste singles die deelnemen aan een SingleShift event zien onze dienstverlening niet als ‘een laatste wanhoopspoging’, maar als een aangename, ongedwongen en leuke manier om andere vrijgezellen te ontmoeten. De meeste SingleShifters hebben dan ook realistische verwachtingen van onze events en beseffen dat niet elk contact klikt of leidt tot een duurzame relatie. Ze zien SingleShift als een extra mogelijkheid in hun leven, een betrouwbaar en professioneel kanaal om gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Natuurlijk is het altijd een beetje spannend de eerste keer dat je iemand ontmoet. Een beetje aftastend van beide kanten. Maar is dit niet het geval bij elke ontmoeting met een onbekende? Is een eerste gesprekje in een lawaaierige café dan zo spontaan?

Eigenlijk verloopt een ontmoeting bij ons meestal juist een stuk spontaner. Onze bedoeling is duidelijk en oprecht: iedereen staat bij SingleShift open voor een ontmoeting. Er wordt dan ook vaak heel eerlijk en diepgaand gepraat, je weet namelijk perfect waar je aan toe bent. En ook wel belangrijk, de andere partij zit er met dezelfde motivatie als jij, namelijk andere toffe singles ontmoeten, nieuwe vrienden maken en hopelijk ook die ene ware tegenkomen.

Weinig mensen zien single zijn als een levenskeuze. Het is voor de meesten ook een levensfase.

Soms voelen mensen zich gedurende een bepaalde periode heel goed als single, genieten ze ten volle van de vrijgekomen tijd voor zichzelf, van de vrijheid en mogelijkheden. Na een tijd missen de meesten echter de intimiteit en geborgenheid van een relatie. Daarvoor uitkomen, voor dat gemis, daar is niets mis mee.

Wij geloven niet in het verhaal van de happy single (wel voor een tijdje maar niet op lange termijn). De meeste singles zien alleen zijn als een fase in hun leven, niet als een keuze. Kunnen uitkomen voor je verlangens en behoeftes, voor de wens naar een relatie getuigt van je emotionele sterkte, van het feit dat je dicht bij jezelf en je verlangens staat.

Onze methode is wetenschappelijk onderbouwd en hebben we opgesteld in samenwerking met het onderzoeksdepartement van PXL Hogeschool Limburg. Als dé wonderformule zou bestaan, dan was de singlemarkt vandaag lang niet zo groot.

We stellen je dus mensen voor die qua achtergrond, intelligentie, manier van leven, stijl en mentaliteit zoveel mogelijk bij jou passen. Uiteraard mogen er ook verschillen zijn, of zij nu voetbal speelt en hij danst, dat hoeft een goede relatie niet in de weg te staan.

Jouw gegevens worden met de grootste discretie behandeld.

Uiteindelijk krijgen heel weinig mensen inzage in je gegevens: wij, als organisatoren en de kandidaten die met jou in contact worden gebracht. En dat gebeurt enkel als jullie allebei groen licht daarvoor gegeven hebben tijdens een SingleShift event.

Vanaf een bepaalde leeftijd is het minder evident om op een spontane manier in contact te komen met andere vrijgezellen.

Je netwerk ligt vast, je vriendenkring, je professionele kader, er komen weinig nieuwe mensen bij. Velen in je omgeving zijn gesetteld en hebben kinderen, ben je dan zelf single of opnieuw single, dan is het niet zo gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Wie gescheiden is en een voltijdse job combineert met de zorg voor kinderen, beschikt meestal over bijzonder weinig vrije tijd. De zin om nachten uit te zitten is er niet meer. Wie kom je trouwens in het nachtleven tegen? Het kan een leuke plaats zijn om je te amuseren, maar is minder geschikt voor het vinden van een levenspartner. Trouwens iemand kan er leuk uitzien, maar is ze vrij, wil hij wel een relatie, passen we inhoudelijk bij elkaar…

SingleShift maakt het jou mogelijk om je kansen op ontmoetingen met gelijkgestemde vrijgezellen aanzienlijk uit te breiden, op een manier die je zelf niet kan realiseren.

Singleshift staat voor

  • Kwaliteit en professioneel: Ons team controleert alle profielen op echtheid en oprechtheid.
  • Discreet: Geheimhouding van je gegevens
  • Betrouwbaar: Alle profielen worden handmatig gecontroleerd
  • Efficiënt beheer van je tijd: Wij doen het zoekwerk voor jou en zorgen voor effectieve ‘face to face’ ontmoetingen.
  • Maak kennis met boeiende mensen en verrijk jezelf met inspirerende contacten.
  • Ontmoet leeftijdsgenoten met dezelfde interesses.
  • Betrouwbare en onderbouwde matchingmethode.
  • Onmiddellijk contact en ontmoetingen met singles die beantwoorden aan je verlangens en verwachtingen.

De SingleShift klantenservice staat dagelijks van 09.00 tot 19.00 uur voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0487/92 83 76. Een vraag stellen via info@singleshift.be kan natuurlijk ook. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Ons event maakt het heel eenvoudig en makkelijk om gelijkgestemde vrijgezellen te ontmoeten. Het is spannend, plezant, ongedwongen en zeker niet iets wat je afschrikt. De mensen die je zal ontmoeten zijn heel gewoon, vriendelijk en hebben dezelfde vragen en behoeftes als jij. Hier krijg je een duidelijk overzicht over het verloop van een SingleShift event.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat je een unieke dag/avond zal beleven en mensen ontmoeten waar je opnieuw mee wil afspreken.

We hebben geen specifieke dress code. We vragen alleen je glimlach en goed humeur mee te brengen.

We spreken van een match als er twee mensen aangeven om elkaar na het event opnieuw te willen ontmoeten.

Als beide personen ‘groen’ licht geven voor elkaar dan is dit een ‘ja, ik wil opnieuw afspreken’’.

De verwerking van deze gegevens gebeurt in 48u na het event en word je persoonlijk zo snel mogelijk toegestuurd via email.

Als één of beide deelnemers ‘rood’ licht geeft, dan is het geen match en geven we je persoonlijke gegevens niet vrij aan de ander.

Ja dat kan, op voorwaarde dat die ander van hetzelfde geslacht en dezelfde leeftijdscategorie is. Dit kan uiterlijk tot 1 week voor het event en in geschreven vorm via email naar info@singleshift.be.

De tickets voor ons event worden niet terugbetaald (tenzij SingleShift zelf het event annuleert wegens onvoldoende inschrijvingen). Mocht er door overmacht toch onverwacht iets tussenkomen, dan is het mogelijk je ticket te gebruiken voor een volgende SingleShift event.

Of stel dat je ondertussen de man of vrouw van je leven bent tegengekomen, dan kan je je ticket overdragen aan een single vriend(in) van dezelfde leeftijdscategorie voor een volgend SingleShift event.

Als je niet kan deelnemen, laat het ons gewoon even weten, ook als je niemand anders vindt die jouw plaats inneemt. Het is voor de andere deelnemers aangenamer als wij tijdig onze indeling kunnen aanpassen. Lees onze algemene voorwaarden vooraleer je je ticket koopt.

Een aantal dagen na het event mag je van ons een mail verwachten waarin jouw persoonlijke overzicht staat.

Wij verwelkomen alle feedback over onze dienst en onze events. Als je suggesties of bedenkingen hebt, aarzel niet met ons contact op te nemen. Dit kan telefonisch via 0487/928376 of via email info@singlesshift.be.

De meeste deelnemers vallen binnen de vooraf bepaalde leeftijdscategorie. Als je er net buitenvalt, contacteer ons dan via info@singleshift.be en dan bekijken we je geval afzonderlijk. We organiseren daarom afwisselend events in 2 verschillende leeftijdscategorieën. Mocht er veel interesse komen van een leeftijdscategorie die momenteel niet vertegenwoordigd is, overwegen we om een event rond die specifieke leeftijdscategorie te organiseren.

De organisatoren van SingleShift houden zich het recht voor een SingleShift event te annuleren als er niet voldoende deelnemers inschrijven voor een specifieke datum.

Wij staan voor kwaliteit en houden onze belofte. Als we voor een bepaalde datum niet aan 200 deelnemers komen annuleren we het event van die specifieke dag.

Geen nood! Alle SingleShifters die hun ticket al betaalden krijgen het integrale bedrag uiterlijk binnen de 5 werkdagen volgend op de geannuleerde eventdag teruggestort.

Met SingleShift zorgen wij voor een unieke locatie als ontmoetingsplek voor onze deelnemers. Dit leuke en vernieuwende concept zorgt ervoor dat wij deelnemers uit heel Vlaanderen mogen begroeten. De deelnemers zijn dus zeker niet enkel regio-gebonden en komen vanuit alle windstreken van Vlaanderen.

Wij zijn altijd op zoek naar unieke toplocaties over heel Vlaanderen. Mocht je een leuke tip hebben of ben je zelf eigenaar van een prachtige locatie, laat ons dan zeker weten via info@singleshift.be.

Afstand is vooral hoe je het bekijkt. Voor een optreden van je favoriete band, zanger, stand-up comedian of een sportwedstrijd verplaatsen we ons meestal zonder verpinken naar de grotere evenementenhallen die niet noodzakelijk meteen in de buurt liggen.

Mocht je het niet zien zitten om na het event nog een eind naar huis te rijden, maak er dan een leuk weekendje weg van! Misschien kom je wel samen met een single vriend(in) naar het event en maak je quality-time uitje van. Er zijn heel wat leuke hotels, b&b’s en airbnb’s in de buurt van de eventlocatie.

In de vragenlijst die je na inschrijving ontvangt, kan je aangeven in welke mate de leeftijd van je dates belangrijk voor je is. Onze matchmaking procedure die we samen met het wetenschappelijk expertisecentrum van Hogeschool PXL ontwikkeld hebben, houdt daar 100% rekening mee.

Uiteraard is het mogelijk dat er op een specifieke eventdag meer deelnemers zijn die dichtbij jouw leeftijd aanleunen, dan op een ander eventdag. De matchmaking gebeurt telkens met de 100 single mannen of vrouwen die dezelfde eventdag als jij gekozen hebben.