Ongeveer 3 jaar geleden verruilde ik (ongevraagd) de warme relatie-cocon voor het legendarische “Rijk Der Singles”.  Voor mij een mythische, haast onbestaande plek. Want sinds mijn post-studie periode kan ik me niet herinneren dat ik meer dan een maand zonder relatie heb gezeten. Nu, ruim 3 jaar verder ken ik deze singlewereld maar al te goed. Via deze blog wil ik dan ook graag een korte terugblik met jullie delen. Een ontdekkingstocht vol verwondering, warmte, een lach en tja ook wel eens een traan.

Het leek wel of ik wakker werd midden in een nare droom, omgeven door spullen die ik helemaal niet herkende. Een IKEA-zetel die zo te zien al aan zijn vierde eigenaar toe was, een vooroorlogse kast en een servies dat intussen al voor de derde keer opnieuw hip geworden was. Dit was de start van mijn nieuw hoofdstuk. Mijn persoonlijke spullen had ik allemaal in één kleine auto kunnen vervoeren. Makkelijk maar ook zeer confronterend. Ik was dan ook heel blij met alle morele en materiële hulp van vrienden en familie.

Inge, een vriendin die ik nog kende vanuit mijn studietijd is me komen helpen met de verfwerken. Ons contact was over de jaren natuurlijk wat verwaterd maar toch gingen we nog één keer per jaar samen een koffietje drinken. Mijn eigen “sociaal vangnet” was door mijn lange relatie zo goed als onbestaande. Zeker toen gezamenlijke vrienden vooral voor “de ex” bleken te kiezen.

Inge was een ervaren single. En ik….wel, bij mij zakte de moed al in de schoenen bij de gedachte om zonder “wederhelft” door het leven te moeten gaan. Met haar leuke, grappige en stoere singleverhalen probeerde ze er de moed bij mij in te houden. Zij ging alleen op reis, schuimde festivals af in heel Europa,… Ze stond stevig op beide benen. Zo sterk allemaal.  Dat lukt me nooit dacht ik. Ik zie ons daar nog altijd zitten, lachend in een leeg appartement met bier in blikjes en lauwe pizza doordrongen van verflucht.

Ik moet er nog vaak aan terugdenken, hoe ik haar vertelde dat je daar toch onmogelijk gelukkig van kan worden, zoveel beleven, maar niemand om het écht mee te delen. En eerlijk vertelde ze mij dat het inderdaad soms dik kl*te is maar dat je ook enorm warme, fijne en intense momenten kan beleven. Vrijheid is nu eenmaal iets onbetaalbaar. We hebben die dag nog lang en hard gelachen met onze eigen “miserie”. Lachen…dat was lang geleden voor mij. En het deed verdomd deugd!

We zijn nu ondertussen 3 jaar verder. Inge is ondertussen getrouwd.  En ik? Ik ben nog steeds een happy single. Mijn leven is op heel veel vlakken rijker en voller geworden. Nieuwe vrienden, nieuwe ervaringen, nieuwe hobby’s.  Single zijn is iets dat je gaandeweg leert, met vallen en opstaan. Net zoals leren fietsen. En als je valt en een schrammetje oploopt…hup, terug die fiets op! En wees gerust, die toffe dame of toffe kerel die je hart weer sneller zal laten slaan…staat vast al ergens om de hoek te wachten.

Dus mijn advies aan alle singles: kom naar buiten, wees actief!  Kom achter jullie laptops vandaan, stap uit die virtuele wereld en trek erop uit! Er is een groot en leuk aanbod van activiteiten voor singles waar je nieuwe, leuke mensen écht leert kennen.

Veel succes!

 

Heb jij ook zin in échte persoonlijke ontmoetingen? Even weg van je laptop of je smartphone? Kom dan naar het eerstvolgend SingleShift event!