Word je ook zo nerveus wanneer je op date gaat? Ook een hekel aan date “vapeurs”? Wel, hoog tijd om je nervositeit om te zetten naar iets leuks en uitdagends! Met onderstaande tips helpen we je alvast vooruit!

 

 1. Heb realistische verwachtingen

  Dit is op alles van toepassing: verwachtingen over de avond zelf, verwachtingen over je date en verwachtingen over jezelf. Dankzij realistische verwachtingen is de kans op ontgoocheling het kleinst. Sommige singles hebben buitensporige verwachtingen over hoe een eerste date zou moeten verlopen. En willen meteen die felbegeerde “klik”. Maar…life is not a movie! Een eerste date kan in het begin soms wat stroef en een beetje ongemakkelijk verlopen (wat heel normaal is!). Toch bestaat de kans dat er kriebels ontstaan nadat jullie mekaar nadien nog eens in een meer relaxte sfeer ontmoeten. Realistische verwachtingen zorgen er ook voor dat je je meer relaxed gaat voelen tijdens een date en dat je je minder zorgen maakt over welke indruk je zelf maakt.

 2. Leg je zelf geen nodeloze druk op

  Wij kunnen onszelf nodeloze druk opleggen door op voorhand allerlei mogelijke scenario´s te bedenken. En vooral die dan, die fout zouden kunnen gaan tijdens een date. Doe dat niet!  Probeer je in de uren voor een date bezig te houden of afleiding te zoeken om zo wat rustiger te worden. Het is maar een date…dus zeker relativeren.Het “ergste” wat er zou kunnen gebeuren, is dat er geen klik, geen chemie zou zijn tussen jullie. So? Geen probleem, toch? Ieder gaat dan na de date gewoon weer zijn/haar eigen weg.

 3. Spreek een dress code af

  Als je een date vastlegt, is het soms handig om te horen of er een bepaalde dress code is. Natuurlijk hangt dit vooral af van waar jullie date doorgaat (een sjiek restaurant vraagt misschien een iets andere outfit dan een date in de Starbucks). Sowieso is het handig om dit even af te checken met mekaar. Niets zo vervelend en gênant als helemaal “overdressed” of “underdressed” op je afspraak te verschijnen.

 4. Zorg dat je “back up” gespreksstof hebt

  Een gesprek dat stilvalt tijdens een eerste date kan vrij ongemakkelijk zijn. Oplossing? Zorg dat je een aantal verhaaltjes/vragen achter de hand hebt indien het gesprek dreigt stil te vallen. Geïnteresseerd vragen stellen en luisteren naar je date is een prima manier om voor een connectie te zorgen. Het helpt eventueel om op voorhand enkele grappige verhaaltjes of ervaringen eventjes in te oefenen.

   

Bovenstaande tips kunnen je helpen om een eerste date te overleven.  De beste remedie voor een nerveuze dater…op meer dates gaan!  Hoe meer je date, hoe rustiger en comfortabeler je je zal voelen. En dus grotere kans om een goede indruk te maken!

Veel succes!

Wil je ervoor gaan en al doende leren? Tijdens een SingleShift event wordt een hele druk van je schouders genomen. Wij faciliteren namelijk je persoonlijke gesprekken. Zin om meer te weten? Ja, ik wil weten hoe jullie dat aanpakken?